O društvu

Turistično in kulturno društvo Celje je najstarejša prostovoljska in neprofitna organizacija z delovanjem na področju turizma v Sloveniji. Ustanovljeni smo bili 4. avgusta 1871.

V 150 letih, ki smo jih v letu 2021 obeležili z razstavo in z izdajo monografije, je društvo uspešno izpeljalo številne projekte: ustanovili in urejali smo mestni park, obnovili Stari grad, začrtali in usmerjali smo razvoj celjskega turizma, izvedli smo številne prireditve, festivale, akcije in druge projekte, vodili smo turistično informativno pisarno ter izdajali turistične zemljevide, kataloge in brošure. V letih od leta 1961 do 2001 smo izdajali svoje društveno glasilo Lepo mesto, ki velja za prvi in edini celjski turistični časopis.

Od leta 2011 delujemo v lastnih prostorih, v prvem nadstropju Kvartirne hiše, na Gosposki ulici 3, v samem središču celjskega starega mestnega jedra.

Naši najpomembnejši programski sklopi in projekti so:

Galerija Kvartirna hiša, Srednjeveška skupina Celjani, razstava figur zgodovinskih Celjanov Celjska zgodba/Celje Story, Čajanka Sofije Hess, spodbuda k urejenosti okolja Zlata vrtnica in metla

Kontaktni podatki

Turistično in kulturno društvo Celje
Gosposka ulica 3, 3000 Celje

Tel.: +386 (0)3 492 69 20
E-pošta: info@td-celje.si